Dakgoten

Er zijn vele verschillende soorten goten in verschillende vormen en materialen; dakdekkersbedrijf J. Giesen en zn. V.O.F. is gespecialiseerd in het werken met zink, koper en lood. Voor iedere woning zal de meest geschikte dakgoot gemonteerd worden. Dakdekkersbedrijf J. Giesen en zn. V.O.F. is specialist in dakgoten en dakwerken en heeft voor u een overzicht opgesteld van de meest voorkomende soorten hemelwaterafvoer. Doe er uw voordeel mee.

Soorten goten

Wij geven u een beschrijving over de meest populaire soorten goten. Indien u vragen heeft over de montage of het product, neem dan gerust contact met ons op.

Bakgoot

Een bakgoot is de meest voorkomende soort dakgoot in Nederland. De vorm van de goot is rechthoekig. Een bakgoot is verkrijgbaar in verschillende materialen en groottes. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en kan snel worden gemonteerd.

Mastgoot

Een mastgoot is ook een veelgebruikte soort dakgoot in Nederland. De mastgoot is halfrond en heeft de vorm van een halve cirkel. Een mastgoot is eenvoudig te monteren en is erg stevig. Het meest populaire materiaal van een mastgoot is zink, maar ook koper en kunststof zijn een mogelijkheid.

Kilgoot

Een kilgoot wordt gebruikt als twee schuin aflopende daken aan elkaar vast zitten. Een kilgoot zorgt ervoor dat het regenwater van de twee daken wordt afgevoerd naar de gewone dakgoten. Kilgoten bestaan vaak uit lood of zink.

Materialen

Dakgoten kunnen gemaakt worden uit verschillende soorten materialen. Elk materiaal heeft andere eigenschappen en zijn eigen voor- en nadelen. Kunststof is één van de materialen. Kunststof is een goedkope soort goot en is gemakkelijk zelf te monteren. Voordelig als u kosten wilt besparen. Het nadeel van kunststof dakgoten is dat als er een lek ontstaat, vaak de hele goot vervangen moet worden. Dakdekkersbedrijf J. Giesen en zn. V.O.F. is gespecialiseerd in het werken met:

zink

zinkwerk

koper

lood

Deze metalen zijn erg stevig, hebben een véél langere levensduur en geven een hogere kwaliteitsuitstraling, maar zijn ten opzichte van kunststof wel wat duurder. Als er een lek in één van deze materialen ontstaat, kan deze vaak gemakkelijk worden gerepareerd. Wel moet u er op letten dat er na loop van tijd corrosie kan ontstaan als u niet goed uw goten onderhoudt.

Plaatsen

Bij het plaatsen van dakgoten worden eerst de beugels bevestigd aan het gebouw. Hierna worden de goten op deze beugels bevestigd en vastgezet. De goot is bevestigd aan de regengoot, zodat het water afgevoerd kan worden naar bijvoorbeeld een regenton of het riool.

Dakgoten schoonmaken

Dakgoten schoonmaken is een belangrijk onderdeel voor een goede waterafvoer vanaf uw dak. Vervuilde dakgoten kunnen veel problemen opleveren zoals veel muggen, onkruid of gras in de dakgoten of zelfs lekkage. Verstandig is om minimaal één keer per jaar uw dakgoten zelf schoon te maken of te laten schoonmaken.