Daken

 

giesen7Dakdekkersbedrijf J. Giesen en zn. V.O.F. heeft zich niet alleen gespecialiseerd in het leveren en aanbrengen van dakpannen, leien en dakplaten, het leveren en aanbrengen van dakgoten en hemelwaterafvoersystemen, maar ook in het leveren en monteren van prefab dakconstructies en het renoveren van bestaande daken.

Dakspecialist

Op zoek naar een erkende dakdekker? Wij hebben ruim 25 jaar ervaring als dakdekkersbedrijf. Wij beschikken over vele specialiteiten waardoor wij voor u een interessante keus kunnen zijn. Wij voeren alle werkzaamheden in eigen beheer uit zodat de kwaliteit altijd gewaarborgd is. Voor meer informatie of een afspraak kunt u contact opnemen via de pagina contact.

Dakwerken

Om uw huis tegen allerlei factoren te beschermen is het belangrijk dat uw dak stevig en waterdicht is. Niet alleen de dakpannen/dakbedekking is erg belangrijk maar het onderhoud is wellicht nog belangrijker. Daken bestaan in de meest diverse vormen en maten. Toch is de meest voorkomende soort dak in Nederland een hellend dak, gelegd met dakpannen. Het is stevig, waterdicht en heeft een lange levensduur.dak-bakkerij-ut-bruedje

Dakpannen

De meest voorkomende soort dakbedekking die in Nederland voorkomt zijn dakpannen. Deze zijn vaak gemaakt van gebakken klei of gevormd beton. Dit heeft als voordeel dat de levensduur van dakpannen over het algemeen erg lang is. De gemiddelde levensduur van dakpannen ligt tussen de 35 en 70 jaar. Erg duurzaam dus!

Leien

Leien zijn na dakpannen wellicht de meest voorkomende dakbedekkingen; ze zijn gemaakt van leisteen of lei op basis van vezelcement (“Natuurleien en Kunstleien”). Dit zijn de 2 soorten leien die door dakdekkersbedrijf J. Giesen en zn. V.O.F. op hellende daken kunnen worden toegepast. Leien daken zijn de oudste vorm van dak- en gevelbekleding. Leien houden al jaren gebouwen degelijk en waterdicht en ze hebben dan ook het grote voordeel dat ze een quasi onbeperkte levensduur hebben.

Bitumen en dakplaten

Bitumen dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd. Bitumen is gemaakt uit aardolie en wordt vaak op platte daken gebruikt. Het is waterdicht en is bestemt tegen bijna alle weersfactoren die in Nederland voorkomen. Bitumen dakleer wordt vaak geleverd in rollen. Het leer wordt uitgerold over het hele dak en overtollige stukken worden verwijderd. Dan wordt het weer opgerold en vastgezet doormiddel van een brander.

Daklekkage

Als u een lekkage op uw dak ontdekt, onderneem dan zo snel mogelijk actie zodat de waterschade in huis zo klein mogelijk gehouden wordt. Daklekkage ontstaat vaak door slecht onderhoud of bijvoorbeeld ouderdom. Bij daklekkage kunt u het best contact opnemen met een expert om van kwaad tot erger te voorkomen.

Zinken Felsdaken